24/7 Customer service 06-20165656

Contact - Delta Loodgieter Utrecht

Loodgieter Utrecht

Wilt u een afspraak maken of een prijsindicatie ontvangen? U kunt ons telefonisch bereiken via 06 – 20 16 56 56. Ook kunt u mailen naar info@deltaloodgieters.nl of ons contactformulier invullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Maak direct een afspraak. Of het nu gaat om het vervangen van een kraan of het opsporen van een lekkage. Bel onze loodgieter voor al uw water-, gas- en sanitairklussen in en om het huis. Bel onze loodgieter bij twijfels, vragen of opmerkingen. Wij doen er alles aan om het u naar wens te maken en zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Bent u op zoek naar een Utrecht loodgieter en in de omgeving, met een eerlijke prijs en ook goede kwaliteit levert? Neem dan contact met ons op via 06-2016 56 56. Voor al uw sanitaire klussen in en rondom het huis is Delta Loodgieter Utrecht uw loodgieter in Utrecht en omgeving.

Begint u een bouwproject voor uw huis, is de badkamer, toilet of keuken toe aan renovatie, dan kunnen wij zeker een handje helpen. Twijfelt u over de indeling van de sanitaire voorzieningen, bent u op zoek naar duurzame onderdelen of heeft u gewoon een vraag? Onze loodgieter kan u ideeën voorleggen met zijn jarenlange expertise. We maken eventueel een op maat gemaakte offerte voor u op en bespreken met u alle mogelijkheden.

Contactgegevens

Openingstijden

Open van 7:00 uur tot en met 19.00 uur
Op andere tijden ook bereikbaar voor spoedopdrachten (verstoppingen en lekkages) en voor het inplannen van afspraken.  

Contactformulier

Meest gestelde vragen (FAQ)

In de meeste gevallen is een loodgieter ook wel een sanitair installateur, maar sommigen installeren niet alles en houden het enkel bij losse toiletpotten, wastafels of een kraan. Onze loodgieter kijkt nergens vreemd van op, stel u vraag en hij weet er raad mee. Van Quookers, cv-ketels en toilet bidets tot aan waterontharders, Sanibroyeurs en slimme lekdetectors om maar een paar voorbeelden te noemen. Wel is er een degelijk verschil tussen een loodgieter en installateur want, een loodgieter is gespecialiseerd in het aanleggen en verleggen van leidingen. Daarnaast weet een loodgieter van riolering systemen en een installateur monteert voornamelijk. Ze vallen beiden wel onder de installatietechniek maar kunnen de taken van een loodgieter nogal breed uitvallen.

Wanneer het toiletwater door blijft lopen, klinkt het vervelend en is het een flinke waterverspilling. Meestal ligt dit aan de vlotter. De vlotter regelt namelijk het waterniveau in de spoelbak of waterreservoir. Het bestaat uit een metalen hendel die met het waterniveau meestijgt en meedaalt, zo gaat het bodemventiel open of dicht. Doet de vlotter het niet goed, dan zal het bodem ventiel dus ook niet gaan sluiten, vult de spoelbak zich niet en blijft het water doorstromen. Een veel voorkomend probleem is kalkaanslag dat zich ophoopt waardoor de vlotter blijft hangen of het bodemventiel niet goed meer sluit.

U kunt proberen een ontkalkingsmiddel te gebruiken en de spoelbak grondig schoon te maken. Het kan helpen door wat schoonmaakazijn en water in de spoelbak te laten staan om dit ‘s Ochtends door te spoelen. Wellicht dat de vlotter verkeerd is afgesteld, controleer deze of het nog goed zit. U kan proberen de stelschroef van de vlotter aan te passen. Komt u hiermee niet verder of kan u dit niet zelf? Sluit dan in ieder geval de watertoevoer af door de stopkraan dicht te draaien. Neemt u dan contact op de met de loodgieter. Misschien dat er onderdelen toe zijn aan vervanging.

Het kan erg vervelend zijn wanneer de straal uit de kraan te zacht of zwak is. Controleert u het zeefje van de kraan want, deze kan verstopt zitten door kalk of vuil. Draait u de kop van de kraan los en week dit met azijn.
Wat ook de straal kan beïnvloeden is het hebben van een waterontharder. Het vermindert de kalk maar kan meer weerstand veroorzaken in waterleidingen waardoor de waterdruk daalt. Als er gelijktijdig gebruik wordt gemaakt van watervoorzieningen, kan dit effect hebben op de waterdruk. Bijvoorbeeld wanneer iemand doucht en ook de tuinslang open staat.

U kunt de cv-ketel controleren op waterdruk en let u op dat deze tussen de 1,5 en 2 bar ligt. Een cv-ketel zelf kan nooit invloed hebben op de waterdruk want, de waterdruk in de kraan of douche staat los van de waterdruk in de cv-ketel. Is de druk toch lager dan 1,5 bar, vul deze dan bij. Moet u dit te vaak doen? Dan kan er een lekkage zijn. Laat uw cv-ketel regelmatig onderhouden om storingen te voorkomen. Laat u dit het beste doen door een erkende Cv-monteur indien iets gerepareerd moeten worden.

Dit fenomeen komt sterk overeen met de verandering van waterdruk. Wanneer gelijktijdig gebruik van water zich afspeelt, kan het leiden tot verandering in temperatuur van het douchewater. Dit valt meer op omdat u dan zelf op dat moment onder de douche staat. Omdat de meeste douches of baden zijn voorzien van een mengkraan, wordt warm en koud gecombineerd. Zo wordt de gewenste temperatuur behaalt.

Als de waterdruk verandert door gebruik elders, verstoort dit de balans tussen warm en koud. Kortom, is het een combinatie van de waterdruk en de werking van de mengkraan die de temperatuur doet schommelen wanneer in huis een andere kraan openstaat. U kunt dit oplossen door met elkaar te communiceren wanneer er gedoucht wordt.

In veel gevallen wijst een onaangename geur uit de afvoer op vuil of een verstopping dat zich heeft opgehoopt. Allereerst kunt u een grondige schoonmaak houden door uw afvoeren te reinigen met azijn en baking soda. U spoelt dit door met heet water en kijkt daarna of dit geholpen heeft. Vet en etensresten in de gootsteen zijn een ware broedplaats voor bacteriën en schimmels met stank tot gevolg. Met het toilet kunt u het liefst een bleekmiddel toepassen omdat dit bacteriën, schimmels en geuren neutraliseert.

Kijkt u na of het water in de wc laag staat want, dat water heeft namelijk een functie. Het laagje water voorkomt dat rioollucht omhoogkomt. Zorg dat hier voldoende water in zit, ook na het schoonmaken. Blijft u toch een onaangename geur aanhouden? Dat kan duiden op een rioolprobleem. Raadpleeg dan de loodgieter.

Het is belangrijk om snel te handelen aangezien u verdere schade kunt voorkomen. Sluit onmiddellijk de hoofdkraan of indien van toepassing de stopkraan. Open vervolgens alle kranen elders om het resterende water uit de leidingen te laten stromen. Dit vermindert de druk en minimaliseert schade. Vergeet niet om foto’s van de lekkage en eventuele schade te maken voor uw verzekering. Documenteer zo nodig de situatie en neem contact op met uw verzekering. Zij zullen u hier verder in begeleiden en adviseren. Krijgt u instructies om een loodgieter te bellen? Neem dan contact met ons op, wij maken eventueel een verslag en repareren of vervangen in alle gevallen de doorgeboorde leiding.

Als de radiator gedeeltelijk opwarmt, overweeg dan om de radiator te ontluchten.
Gebruik een ontluchtingsleutel of schroevendraaier en een bakje om het vocht op te vangen. Wordt de radiator nog steeds niet geleidelijk warm? Er kan iets mis zijn met het ventielinsert, de cv-ketel of de leidingen. Raadpleeg onze loodgieter om dit voor u na te kijken.

Bij Delta loodgieter Utrecht voeren we regelmatig diverse werkzaamheden uit bij klanten. Het varieert tussen kleine en grote klussen en dat betekent regelmatig samenwerkingen met verschillende vakmannen. Wij begrijpen dat er in de bouwbranche allerlei specialisaties voorkomen, zo ook tijdens bepaalde projecten. Zo verzoekt een klant ons niet één of twee werkzaamheden te verrichten maar wel drie of vier. Denkt u maar aan renovaties, verbouwingen, aankoop van een nieuwe woning of de inrichting van een commercieel pand. Onze focus ligt dan op sanitaire installaties en het aanleggen van leidingen terwijl onze partner zich bijvoorbeeld ontfermt over de vloerverwarming. Is de muur opengebroken voor leidingen? Dan schildert onze partner nadat wij hebben gestuukt.

Uiteraard ontvangt u individuele op maat gemaakte offertes op verzoek. Wij beschikken over een breed netwerk aan professionele vakmannen die kundig en betrouwbaar hun specialisme toepassen. Indien u ons contacteert over een klus dat buiten onze expertise valt, is dit geen probleem. Wij schakelen u door of verwijzen we u naar onze partner. Onze loodgieter installeert een cv-ketel als deze aan vervanging toe is. Blijkt dat de cv-ketel wellicht gerepareerd kan worden? Dan adviseren we u allereerst contact op te nemen met een CV-monteur naar keuze. Als 2e optie verwijzen we u door naar een loodgieter die ook gespecialiseerd is in HVAC.

Ja zeker, wanneer u bijvoorbeeld over één toilet beschikt en deze diep verstopt zit of kapot is. Staat uw keuken blank vanwege een sifon dat stuk is of heeft u een gesprongen leiding? Dan rijden we zo spoedig mogelijk uw kant op. Delta Loodgieter Utrecht neemt snel actie bij een overstromende wc, een gevaarlijke gaslekkage of een riool verstopping wat niet op zich kan laten wachten. Is de loodgieter toevallig op een locatie elders? Wij schakelen u dan direct door. Ruikt u een gaslucht? Zet ramen en deuren open en draai zo snel u kan de gasleiding dicht. Bij rook, kans op instorting of levensgevaarlijke schade vanwege noodweer belt u altijd de nooddiensten.

  • Bij overstroming van water uit de afvoeren of toiletten
  • Gebroken of doorgeboorde leiding
  • De ruimte staat blank
  • Bevroren leidingen
  • Warm water problemen
  • Het water spoelt niet meer weg of blijft staan in toiletten of afvoeren
  • Druppels en/of ernstige vocht en schimmelplekken