24/7 Customer service 06-20165656

Hoe verwijder je haar uit afvoer?

Haren oplossen uit de afvoer

Hoe verwijder je haar uit afvoer?
Haar in uw afvoer is niet alleen vies, maar kan ook moeilijk te verwijderen zijn. Er zijn een paar verschillende manieren om je afvoer schoon te maken, maar een van de meest effectieve is om een product te gebruiken dat haar oplost. Hieronder leggen we uit wat er door de haren in een afvoer vreet en hoe u deze informatie kunt gebruiken om uw afvoer schoon te houden. Er zijn een paar verschillende producten die haar in een afvoer kunnen oplossen, maar een van de meest effectieve is een baking soda of zuiveringszout met azijn.

Dit product is ideaal om vuil, vieze geuren en haren af te breken en is te vinden in de meeste bouwmarkten en supermarkten. Het mengsel hiervan zal een chemische reactie veroorzaken die het haar zal afbreken. Meng gelijke delen baking soda en azijn en giet het door de afvoer om deze methode te gebruiken. Laat het mengsel een uur staan en spoel de afvoer vervolgens door met heet water.

Haren oplossen uit de afvoer
Hoe verwijder je haar uit afvoer?

Waarom is het belangrijk om haarresten op te lossen?

Het is belangrijk om haren in een afvoer op te lossen, omdat dit verstoppingen kan veroorzaken. Wanneer haar zich ophoopt in een afvoer, kan dit een verstopping veroorzaken waardoor er geen water doorheen kan stromen. Dit kan tot verschillende problemen leiden, waaronder slechte geuren, trage afvoer, waterlekken en zelfs overstromingen. Ruikt u rioollucht in uw toilet of in de badkamer of keuken? Dan zijn de afvoeren waarschijnlijk verstopt. Vaak zijn de afvoeren dan al wat langer verstopt. Haar kan ook een broedplaats zijn voor bacteriën.

Als haar zich ophoopt in een afvoer, kan dit een omgeving creëren waarin bacteriën kunnen gedijen. Dit kan ziekten veroorzaken, maar ook tot de verspreiding van ziekten. Overigens, is het erg onaangenaam om haar in uw afvoer te vinden. Daarom adviseren onze loodgieters bij Delta Loodgieter Utrecht beter een verstopping te voorkomen waar het kan. U kunt hiervoor zeefjes gebruiken maar ook beter op te letten nadat u uw haren hebt gewassen.

 verwijder je haar uit afvoer
Hoe verwijder je haar uit afvoer?

Hoe u verstoppingen van haarafvoer kunt voorkomen?

De beste manier om te voorkomen dat er haren in uw afvoer ophopen, is door een afvoerzeefje te gebruiken. Een afvoerzeefje vangt de haren op voordat deze in de afvoer terecht kunnen komen. Er zijn verschillende soorten afvoerzeefjes verkrijgbaar, en bij de meeste bouwmarkten kun je er een vinden die aan je behoeften voldoet.
Een andere manier om te voorkomen dat haar in de afvoer terechtkomt, is door een haarvanger te gebruiken. Een haarvanger is een klein apparaatje dat over de afvoer past en de haren opvangt voordat deze naar beneden kunnen vallen. Haarvangers zijn te vinden bij de meeste bouwmarkten en zijn relatief goedkoop.
U kunt ook voorkomen dat het haar in de afvoer terechtkomt door het te borstelen voordat u gaat douchen. Hiermee worden alle losse haren verwijderd die mogelijk in de afvoer terecht kunnen komen. Om het haar te borstelen, maakt u uw haar nat en borstelt u het met een kam met wijde tanden. De beste borstel om te gebruiken is een ontwarrende borstel die u bij de meeste schoonheidswinkels kunt vinden. Haar dat vastzit in uw afvoer kan zeker vervelend zijn, maar het is belangrijk om het te verwijderen om verstoppingen en de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Ervaart u dit probleem en hebt u zelf al wat geprobeerd? Dan is het verstandig om dit voor te leggen aan onze loodgieter.

Loodgieter Utrecht
Loodgieter Utrecht

Wanneer moet ik een loodgieter bellen?

Als u problemen heeft met haarverstoppingen of problemen met de afvoer of waterlekkage, neem dan vandaag nog contact met ons op. Als u nog steeds verstoppingen of haren in de afvoer heeft waar u niet bij kunt komen, kan ons team van deskundige loodgieters u helpen de afvoer te ontstoppen. Delta Loodgieter Utrecht is voorzien van een van de best beoordeelde loodgieters in Utrecht en omgeving. Onze professionele loodgieters hebben ervaring met haar en verstoppingen en kennen het meest geschikte gereedschap voor uw afvoer, afhankelijk van het probleem dat ze kunnen tegenkomen. In sommige gevallen is een trekveer of elektrische trekveer niet voldoende en zijn we genoodzaakt een reinigingsmachine te gebruiken voor diepere verstoppingen. Met onze slimme apparatuur bereiken we meterslange afstanden in een smalle doorgang. Zo bent voor eens en altijd af van die vervelende verstopping.

U kunt altijd vertrouwen op de loodgieters van Delta voor uw verstopping van afvoer- en rioolproblemen. Als de eerste methode niet is gelukt of u aarzelt om zelf het ontstoppingsproces op zich te nemen, ons team staat klaar om u te helpen. Neem vandaag nog contact op met onze loodgieters door te bellen naar 06 2016 5656. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zondag 24/7 mede dankzij ons virtuele secretariaat. Zo kunnen we op elk moment van de dag uw vragen beantwoorden en eventueel alvast een afspraak inplannen.